Laatste nieuws over de ME Research Group

De ME Research Group wederom opgenomen in de Top 250 Groeibedrijven

-

8 juli 2022

De ME Research Group, bestaande uit marktonderzoeksbureaus Markteffect en DirectResearch, is trots om voor de derde keer op rij tot de 250 snelst groeiende bedrijven te behoren.

Vertrouwen van de Nederlander in Bitcoin daalt naar een absoluut dieptepunt

-

25 mei 2022

Daar waar het vertrouwen in Bitcoin eerder dit jaar nog door consumenten met een gemiddeld rapportcijfer van 5,2 werd uitgedrukt, is dat in het tweede kwartaal van 2022 slechts een 4,1. Een daling van één heel punt en tegelijkertijd het laagste niveau sinds april 2021; tot op heden was dit in oktober 2021 met een 4,6 het laagst.

Nationaal Studiekeuze Onderzoek event 19 mei 2022

-

19 mei 2022

Op donderdag 19 mei stond het kennis- en netwerkevent van het Markteffect Nationaal Studiekeuze Onderzoek (NSKO) 2021-2022 op de planning. Op deze dag waren meer dan 120 gasten uit het mbo-, hbo- en wo-onderwijs op locatie in het Philips Stadion voor een dag vol informatie en inspiratie rondom het thema “Een studiekeuze in het nieuwe normaal”.

63 procent Nederlanders gebruikt tuinieren voor mentale welzijn

-

19 mei 2022

Ruim 6 op de 10 Nederlanders gebruiken tuinieren om het hoofd leeg te maken. Toch ziet 42 procent van de mensen het werken in de tuin als een verplichting. Dat blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau DirectResearch heeft uitgevoerd onder 1.012 consumenten in opdracht van tuincentrum Fonteyn in het Gelderse Uddel. Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen het leuk vinden om in de tuin te werken. Gemiddeld gaven mensen deze bezigheid een 7,3.

Kwaliteit hybride werkplek belangrijk voor jongere werknemers

-

19 April 2022

Voor 82% van de Nederlandse medewerkers is het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om hybride te kunnen werken. De kwaliteit van de hybride werkplek is hierbij echter wel van belang en voor tweederde van jonge Nederlandse werknemers reden om van baan te wisselen. 63% van de werknemers ervaart technische problemen bij hybride werken. Het investeren in technische (hulp)middelen door de werkgever is dan ook nodig voor een succesvolle hybride werkervaring.

Markteffect in een nieuw jasje

26 augustus 2021

Markteffect is sinds haar oprichting in 2007 flink gegroeid en bleek toe aan een ‘nieuw visueel jasje’.
“De vertaling naar het nieuwe jasje van Markteffect voelt menselijk en innovatief. Het ziet er simpel uit, zonder eenvoudig te ogen, maar het straalt wel klasse uit. We danken Home of the Brave en Loyals die ons in deze transitie begeleid hebben.”

Mbo-, hbo- & wo-Imagomonitor schooljaar 2021-2022 (12e editie)

20 augustus 2021

Rogier Smulders zal per 1 september 2021 de directie van Markteffect versterken. In de functie van COO zal hij samen met huidig Commercieel Directeur Boj Nefkens (CCO) de tweekoppige directie gaan vormen.

Markteffect breidt directie uit met Rogier Smulders vanwege forse groei

12 juli 2021

Rogier Smulders zal per 1 september 2021 de directie van Markteffect versterken. In de functie van COO zal hij samen met huidig Commercieel Directeur Boj Nefkens (CCO) de tweekoppige directie gaan vormen.

EK Voetbal 2020: Heineken meest bekende EURO 2020 sponsor

22 juli 2021

Uit onderzoek van Markteffect in samenwerking met Sponsorreport komt Heineken als meest bekende sponsor van het afgelopen EURO 2020 naar voren. 15% van de ondervraagden noemt spontaan Heineken. Het biermerk wordt gevolgd door Coca Cola en TikTok.

Nationale Voice Monitor 2021

11 maart 2021

De Nationale Voice Monitor biedt ieder jaar inzicht in de houding en het gedrag van Nederlanders omtrent de voice-assistent, zo ook dit jaar. Spraak gestuurde zoekopdrachten als “Hey Google, wat is de dichtstbijzijnde supermarkt”, vragen om het nieuws of het streamen van muziek wordt door steeds meer Nederlanders gedaan. Via een voice-assistent praten met een bedrijf is voor velen echter nog onbekend terrein, maar heeft potentie.

Team Vier & DirectResearch fuseren per 1 januari 2021. Gaan verder onder "DirectResearch" merknaam

14 december 2020

Per 1 januari 2021 gaan de marktonderzoeksbureaus samen onder de naam van DirectResearch. De expertise, ervaring en alle onderzoeksspecialisten gaan van Team Vier naar DirectResearch. Hiermee is er ruim 50 jaar ervaring in het nieuw gefuseerde bedrijf

DirectResearch wederom voor drie jaar ISO-gecertificeerd

16 februari 2021

DirectResearch heeft een verlenging gekregen van haar ISO 27001 certificering voor een periode van 3 jaar. In een externe audit, uitgevoerd door Stichting Toetsingsbureau KCC bleek dat DirectResearch processen en standaarden rondom kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging goed op orde heeft. Onlangs werd al een driejarige verlenging verkregen van ISO 20252.

Markteffect wint MOAward Bureau van het Jaar 2020!

25 september 2020

Markteffect is verkozen tot Bureau van het Jaar 2020 door de MOA vakjury. De prestigieuze prijs vanuit de branche vereniging is een enorme eer en trotste prestatie. 
Lees hier het volledige nieuwsbericht

Webinar Markteffect

20 april 2020

Op vrijdag 24 april van 12:00 - 12:30 uur organiseert Markteffect een webinar. Het onderwerp van deze sessie luidt als volgt: Do's & don'ts op het gebied van marktonderzoek en marketing tijdens de coronacrisis

Onderzoek naar Generatie Z: ‘Ze geven graag hun eigen mening’

15 april 2020

Irene Joris, Research Manager bij Markteffect, weet precies wat Generatie Z anders maakt dan haar andere generaties. Ze legt uit hoe onderzoekers deze doelgroep het beste benaderen.

Barometer consumentengedrag & -bestedingen tijdens Coronacrisis

23 maart 2020

We horen van veel klanten en relaties dat hun uitdagingen vergelijkbaar zijn aan die van ons: het zo goed mogelijk doorkomen van deze lastige tijden. Vanuit die gesprekken proberen we zo goed mogelijk mee te denken welke inzichten vanuit research perspectief relevant kunnen. 

‘Bedrijven in de top vier zijn groter, maar een olifant eet je in delen’

9 maart 2020

Markteffect, gespecialiseerd in marktonderzoek, is flink gegroeid, maar daar blijft het niet bij, als het aan Edgar de Beule en Hesam Fahimi ligt.

Onderzoeksbureau Markteffect bij 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland!

5 maart 2020

Markteffect staat in de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit stelden deze lijst van snelgroeiende bedrijven samen. Deze prijs is voor Markteffect een nieuwe bekroning voor de exponentiële groei in omvang én kwaliteit van de afgelopen jaren.

Een enorm potentieel voor #GivingTuesdayNL

27 februari 2020

GivingTuesday, de wereldwijde actiedag om elkaar te helpen, blijkt ook in Nederland een enorm potentieel te hebben. De eerste editie in 2019 (met een mediabudget van 0 euro) leverde direct een bekendheid van 7% op. Daarmee zijn de initiatiefnemers, Jordan van Bergen en Theo Hesen, heel tevreden. 

Baas Markteffect staat stoel af aan Jackie en Jaylani

17 februari 2020

Markteffect heeft deelgenomen aan de zesde editie van ‘JINC Baas van Morgen’. Op 23 januari 2020 stond Joris Schellekens voor één dag zijn stoel af aan Jackie en Jaylani. Markteffect maakt deel uit van een groot gezelschap: in het totaal deden maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.

DirectResearch volop aanwezig op het Marketing Insights Event 2020

10 februari 2020

DirectResearch was op 5 en 6 februari volop aanwezig op de 18e editie van het MIE, het grootste Marketing Insights Event van Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Markteffect neemt Dynamic Concepts Consultancy over

4 februari 2020

Marktonderzoekbureau Markteffect uit Eindhoven heeft branchegenoot Dynamic Concepts Consultancy per 1 februari 2020 overgenomen. Dynamic Concepts Consultancy zal volledig geïntegreerd worden in de vestiging van Markteffect die in het centrum van Eindhoven gelegen is.

Markteffect Platina Sponsor op MIE 2020

16 januari 2020

Net als vorig jaar neemt Markteffect ook in 2020 een prominente plek op het MIE: hét event voor marketing insights professionals. Het event met +- 2.500 bezoekers vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht, op 5 en 6 februari. We verzorgen een unieke Masterclass, een presentatie met Corendon en meerdere Round Tables over podcasts. Lees hier op welke momenten en wáár je ons kunt vinden!

Platform Content en marktonderzoeksbureau Markteffect starten samenwerking

4 december 2019

Platform Content en Markteffect gaan samenwerken op het gebied van marktonderzoek. Zo kan Platform Content het vakgebied en eigen leden voorzien van nieuwe inzichten, relevante feiten, cijfers, trends en ontwikkelingen.

Markteffect voor de 6e keer winnaar van de FD Gazellen Award!

17 oktober 2019

BAM! Voor de vijfde keer op rij, en in totaal alweer voor de zesde keer, mag onderzoeksbureau Markteffect zich één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland noemen! De structurele groei wordt bekroond met een FD Gazellen Award: een prestigieuze ondernemersprijs die door het Financieel Dagblad wordt uitgereikt.