Barometer consumentengedrag & -bestedingen tijdens Coronacrisis

23 maart 2020

Markteffect heeft reeds drie metingen uitgevoerd van de barometer omtrent consumentengedrag in tijden van het Coronavirus. Deze barometer geeft inzichten in de gedragsontwikkelingen op totaalniveau én in elf verschillende branches. De barometer zoomt in op de consequenties op korte, middellange en lange termijn. De derde meting heeft plaatsgevonden van 24 t/m 27 april. Deze drie metingen tezamen hebben geleidt tot het signaleren van ontwikkelingen in de tijd.

Want of het nu gaat om de aankoop van mode, elektronica, meubels, vakanties, uitgaven in de supermarkt of donaties aan goede doelen: de kans is aanwezig dat consumenten tweemaal nadenken voor zij hun geld uitgeven. En als dat zo is, is dat handig om te weten als marketeer of ondernemer. Onderzoeksdata kan op dit vlak helpen om meer grip te krijgen op de richting waarin de markt zich beweegt, nu en in de komende weken/maanden.

Klik op deze link om de volledige rapportage online te bekijken.

Tweewekelijkse barometer onder n=2.000 respondenten
Markteffect zal daarom de komende weken een aantal keren een uitgebreid onderzoek uitvoeren onder liefst 2.000 respondenten per meting, om het consumentengedrag op totaalniveau én per branche nauwkeurig te monitoren.

Deze barometer geeft inzicht in:

  • Bestedingen van consumenten op korte én lange termijn (incl. uitsplitsingen per branche)
  • Huidige en verwachte consumentengedrag (incl. uitsplitsingen per branche)
  • Huidig en verwacht aankoopgedrag (incl. uitsplitsingen per branche)
  • Overige verwachtingen die consumenten hebben voor korte én lange termijn

Zo veel mogelijk branches
Wij streven ernaar om zo veel mogelijk branches mee te nemen in dit onderzoek, om marketeers, managers en ondernemers te voorzien van relevante inzichten. Wilt u deze inzichten ook van uw eigen branche ontvangen?

Meer weten?
Laat hieronder uw contactgegevens achter en wij nemen vandaag nog contact met u op. Dan bepalen we samen hoe wij uw branche definiëren in het onderzoek. 

We praten je graag in een persoonlijk gesprek even bij en delen het onderliggende document met daarin alle benodigde informatie.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Corona Barometer kunt u terecht bij Michael Petit, via m.petit@markteffect.nl.